
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
2 opakowania
2 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Truskawki zasyp cukrem z miodem i rozgnieć widelcem bądź zblenduj. Jeżeli truskawki są mrożone, odstaw na bok na kilka godzin.

Krok 2
Odpowiednią porcję lodów przeciśnij przez praskę do ziemniaków. Wyciśnięte lody powinny kształtem przypominać spaghetti.

Krok 3
Lodowe spaghetti polej przygotowanym sosem, posyp startą czekoladą i udekoruj listkami mięty.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Lodowe spaghetti a'la bolognese
Proponowany przepis to oryginalna i przyciągająca wzrok propozycja na deser. Przyrządź lodowe spaghetti à la bolognese, przypominające wyglądem słynne włoskie danie. Lody przeciśnięte przez praskę wyglądają niczym makaron, a polewa truskawkowa – jak sos pomidorowy. Do tego „parmezan” z białej czekolady, i gotowe. Zacznij od przygotowania sosu truskawkowego. Jeśli chcesz, wykorzystaj inne czerwone owoce, odpowiednie będą np. maliny lub wiśnie. Żeby wzbogacić smak sosu, dodaj do niego nieco soku z cytrusów, pomarańczy czy cytryny. Przełamiesz nim słodycz śmietankowych lodów. Lody przeciśnij przez praskę, by widoczne były na nich pojedyncze nitki. Gotowy deser wstaw na chwilę do lodówki. Lodowe spaghetti à la bolognese polej przygotowanym sosem truskawkowym, a na koniec posyp czekoladą – dobrze będą pasowały także wiórki kokosowe. Do dekoracji sprawdzą się listki świeżej mięty. Dobrze wyglądać będą także połówki truskawek lub maliny. Koniecznie wypróbuj naszą propozycję na nietypowe podanie lodów i przekonaj się, jak szybko można je przygotować.