Lody dla dzieci "Aparat fotograficzny" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody dla dzieci "Aparat fotograficzny"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
45 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nożem z ząbkami wytnij z wafla prostokąt o wymiarach 5 cm x 8 cm (korpus aparatu), kółko o średnicy 3 cm (obiektyw) i mały prostokąt (lampa błyskowa).

Krok 2

Rozpuszczoną polewą czekoladową pomaluj w kratkę największy wafel.

Krok 3

Lampę błyskową pomaluj na różowo polewą lukrową.

Krok 4

Z lewej strony aparatu umieść okrągły wafelek – podstawę obiektywu – a na nim dużą kulkę lodów karmelowych.

Krok 5

Po prawej stronie, w rogu, połóż różową lampę błyskową. Poniżej ułóż przyciski z kolorowych drażetek. Deser udekoruj posypką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody dla dzieci "Aparat fotograficzny" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody dla dzieci "Aparat fotograficzny" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody dla dzieci "Aparat fotograficzny" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody dla dzieci "Aparat fotograficzny" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody dla dzieci "Aparat fotograficzny" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody dla dzieci "Aparat fotograficzny" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody dla dzieci "Aparat fotograficzny" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody dla dzieci "Aparat fotograficzny" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Owocowa gąsienica
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Lody dla dzieci "Aparat fotograficzny"Lody dla dzieci "Aparat fotograficzny"

Szukasz ciekawej propozycji na podanie lodów? Przygotuj lody „aparat fotograficzny”. Podaj je deser albo podwieczorek. Wytnij kilka prostokątów z wafli, a następnie poprzekładaj je np. domowym dżemem, karmelem lub roztopioną czekoladą (pasować będzie zarówno mleczna, jak i gorzka). Wierzch każdego wafla polej czekoladą. Nałóż gałkę ulubionych lodów, np. ciasteczkowych albo śmietankowych. Przyciski wykonaj z przekrojonych na pół borówek, a jeśli wolisz, mogą to ewentualnie być ciemne winogrona, rodzynki albo orzechy w czekoladzie. Przyklej je do wafla za pomocą polewy. Lody „aparat fotograficzny” możesz wzbogacić o owoce, np.: maliny, jeżyny, truskawki, a do tego dodać także kilka listków mięty. Wykorzystaj również rurki waflowe albo cynamonowe ciasteczka. To naprawdę prosta i szybka do wykonania propozycja – dowolnie ją modyfikuj i eksperymentuj z różnymi dodatkami, np. galaretkami czy świeżymi owocami. Masz inny pomysł na kreatywne podanie smacznego deseru? Podziel się nim w komentarzu poniżej.