Lodowe trio "Klaun" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lodowe trio "Klaun"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuszczoną polewą namaluj na talerzu uśmiechniętą twarz klauna w czapce.

Krok 2

Na środku zrób nos z dużej kulki lodów truskawkowych. Z dwóch mniejszych kulek śmietankowych i drażetek zrób oczy.

Krok 3

Pod twarzą nałóż małą kulkę lodów czekoladowych i w jej boki wetknij 2 trójkąty z wafli – to będzie muszka.

Krok 4

Całość możesz dowolnie udekorować kolorową posypką i lizakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lodowe trio "Klaun" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lodowe trio "Klaun" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lodowe trio "Klaun" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lodowe trio "Klaun" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lodowe trio "Klaun" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lodowe trio "Klaun" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lodowe trio "Klaun" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lodowe trio "Klaun" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Lodowe trio "Klaun"Lodowe trio "Klaun"

Lodowe trio „klaun” to połączenie różnych smaków lodów, drażetek czekoladowych oraz sosu. Przygotuj go, kiedy w planach masz organizację imprezy ostatkowej, sylwestra lub urodzin – każdej, na której panować będzie luźna atmosfera. Twarz klauna wykonaj za pomocą polewy czekoladowej. Dobra będzie też karmelowa lub truskawkowa. Najważniejsze jest to, by była dobrze widoczna na talerzu. Oczy klauna zrób ze śmietankowych lodów, drażetek czekoladowych, rodzynków albo kolorowych kamyczków z orzechów arachidowych. Muszkę lub krawat przygotuj z wafli (dobrym pomysłem będą też herbatniki lub biszkopty). Deser można udekorować na wiele sposobów. Dorób postaci uszy i włosy – np. z kawałków banana lub wiórków czekoladowych. Deser lodowe trio „klaun” będzie się dobrze komponował z cynamonową bitą śmietaną, z której możesz zrobić chmurki, a także z owocami. Użyj np. truskawek, brzoskwiń i kiwi. Deser podaj zaraz po przygotowaniu. Nasza propozycja na serwowanie lodów jest prosta w przygotowaniu, a do tego efektowna. Spróbuj i przekonaj się.