Tradycyjne lody w trzech smakach - lodowa wieża z polewą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tradycyjne lody w trzech smakach - lodowa wieża z polewą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
121 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kulki lodów o różnych smakach ułóż w miseczce jedna na drugiej.

Krok 2

Deser polej sosem czekoladowym i posyp kolorowymi gwiazdkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tradycyjne lody w trzech smakach - lodowa wieża z polewą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tradycyjne lody w trzech smakach - lodowa wieża z polewą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tradycyjne lody w trzech smakach - lodowa wieża z polewą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tradycyjne lody w trzech smakach - lodowa wieża z polewą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tradycyjne lody w trzech smakach - lodowa wieża z polewą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tradycyjne lody w trzech smakach - lodowa wieża z polewą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tradycyjne lody w trzech smakach - lodowa wieża z polewą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tradycyjne lody w trzech smakach - lodowa wieża z polewą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tradycyjne lody w trzech smakach - lodowa wieża z polewą Tradycyjne lody w trzech smakach - lodowa wieża z polewą

Lodowa wieża, oblana czekoladową polewą to ciekawy sposób na przygotowanie deseru. Doskonale nadaje się zarówno na podwieczorek, jak i specjalne okazje, np. urodziny czy spotkanie w gronie przyjaciół. Do jego przyrządzenia potrzebujesz zaledwie kilku produktów: lodów o różnych smakach (np. czekoladowych, śmietankowych i truskawkowych), sosu czekoladowego oraz kolorowej posypki w kształcie gwiazdek. Kulki lodów o różnych smakach ułóż jedna na drugiej. Następnie polej je czekoladowym sosem i udekoruj kolorową posypką. Gotowe! Otrzymane w ten sposób lody możesz podawać razem z owocami i bitą śmietaną, najlepiej serwowanymi na osobnym talerzu. Sprawdzą się m.in. truskawki, maliny, borówki lub wiśnie. Przepis na lodową wieżę możesz w prosty sposób modyfikować, np. zastępując sos czekoladowy malinowym musem, a kolorową posypkę wiórkami przyrządzonymi z czekolady lub uprażonymi na suchej patelni migdałami. Pobierz listę niezbędnych składników i wypróbuj nasz przepis na lodową wierzę w trzech smakach.