Herbata prosto z lasu – forest boy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Herbata prosto z lasu – forest boy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
89 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

106 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

100 gramów

3 łyżki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gałązkę rozmarynu przetnij na trzy mniejsze kawałki. Owoce przełóż do miski zasyp cukrem, rozmroź.

Krok 2

Trzy piramidki herbaty Lipton Forest Fruit zalej 700 ml gotującej się wody. Napar przykryj spodkiem odstaw na bo na około 1 minutę, aby dobrze się zaparzył.

Krok 3

Do trzech szklane włóż na dno po łyżce owoców razem z powstałym sokiem, dodaj, gałązkę rozmarynu, wlej łyżkę soku z sosny. Całość zalej herbacianym naparem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Brzegi szklaki możesz udekorować mielonymi orzechami laskowymi.

3

Opinie o przepisie

  • Annie Darla Bach

    Annie Darla Bach , 09.05.2017

    przepyszna ! ale ja zrobiłam modyfikacje :) dałam dżem z owoców leśnych i zamiast syropu sosny dałam syrop rozano- malinowy :) niebo w gębie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karol Cykota

    Karol Cykota , 08.10.2016

    To musi być kozak :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Dziadkiewicz

    Grzegorz Dziadkiewicz , 20.07.2016

    Bardzo dobra! Polecam zwłaszcza z jeżynami w roli owoców.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Herbata prosto z lasu – forest boy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Herbata prosto z lasu – forest boy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Herbata prosto z lasu – forest boy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Herbata prosto z lasu – forest boy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Herbata prosto z lasu – forest boy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Herbata prosto z lasu – forest boy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Herbata prosto z lasu – forest boy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Herbata prosto z lasu – forest boy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej