Herbata z leśnych owoców z syropem z czarnego bzu
łatwe
87 osób zapisało

Składniki
1 łyżeczka
1 łyżka
1 plaster
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Herbatę wsyp do saszetki, włóż do kubeczka i zaparz.
Krok 2
Następnie dodaj pozostałe składniki – syrop z bzu oraz plastry grejpfruta, i wymieszaj.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Herbata z leśnych owoców z syropem z czarnego bzu
Jeśli chcesz przygotować napój idealny na długie zimowe wieczory lub letnie, upalne popołudnia, herbata z leśnych owoców będzie dobrym, uniwersalnym rozwiązaniem. Ciekawym urozmaiceniem może okazać się dodanie do niej syropu z czarnego bzu. Wykorzystaj gotowy lub przygotuj go sam. Owoce bzu ogrzewaj w garnku do czasu, aż puszczą sok, a następnie rozetrzyj je i przeciśnij przez gazę. Tak powstały sok zagotuj z dodatkiem miodu i przelej do butelek. Teraz wystarczy przyrządzić napój – do szklanki wrzuć torebkę herbaty (zdecyduj się na wariant z leśnymi owocami) i zalej wrzątkiem. Dla uzyskania intensywnego, owocowego smaku dodaj jeszcze kilka sztuk malin, jagód albo borówek. Odpowiednie będą zarówno świeże, jak i mrożone. Herbatę ozdób na koniec kilkoma plastrami grejpfruta, którego z powodzeniem zastąpisz pomarańczą, limetką lub mandarynkami. Serwuj w wysokich szklankach lub w słoiczkach – dobrze smakuje zarówno schłodzona, jak i gorąca. Zainspiruj się naszym przepisem na ten pyszny napój.