Herbata z leśnych owoców z syropem z czarnego bzu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Herbata z leśnych owoców z syropem z czarnego bzu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
135 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

87 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 plaster

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Herbatę wsyp do saszetki, włóż do kubeczka i zaparz.

Krok 2

Następnie dodaj pozostałe składniki – syrop z bzu oraz plastry grejpfruta, i wymieszaj.

1

Opinie o przepisie

  • •tytanka 800•

    •tytanka 800• , 13.09.2020

    napój pyszny

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Herbata z leśnych owoców z syropem z czarnego bzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Herbata z leśnych owoców z syropem z czarnego bzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Herbata z leśnych owoców z syropem z czarnego bzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Herbata z leśnych owoców z syropem z czarnego bzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Herbata z leśnych owoców z syropem z czarnego bzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Herbata z leśnych owoców z syropem z czarnego bzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Herbata z leśnych owoców z syropem z czarnego bzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Herbata z leśnych owoców z syropem z czarnego bzu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Herbata z leśnych owoców z syropem z czarnego bzuHerbata z leśnych owoców z syropem z czarnego bzu

Jeśli chcesz przygotować napój idealny na długie zimowe wieczory lub letnie, upalne popołudnia, herbata z leśnych owoców będzie dobrym, uniwersalnym rozwiązaniem. Ciekawym urozmaiceniem może okazać się dodanie do niej syropu z czarnego bzu. Wykorzystaj gotowy lub przygotuj go sam. Owoce bzu ogrzewaj w garnku do czasu, aż puszczą sok, a następnie rozetrzyj je i przeciśnij przez gazę. Tak powstały sok zagotuj z dodatkiem miodu i przelej do butelek. Teraz wystarczy przyrządzić napój – do szklanki wrzuć torebkę herbaty (zdecyduj się na wariant z leśnymi owocami) i zalej wrzątkiem. Dla uzyskania intensywnego, owocowego smaku dodaj jeszcze kilka sztuk malin, jagód albo borówek. Odpowiednie będą zarówno świeże, jak i mrożone. Herbatę ozdób na koniec kilkoma plastrami grejpfruta, którego z powodzeniem zastąpisz pomarańczą, limetką lub mandarynkami. Serwuj w wysokich szklankach lub w słoiczkach – dobrze smakuje zarówno schłodzona, jak i gorąca. Zainspiruj się naszym przepisem na ten pyszny napój.