Kakako z sokiem wiśniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kakako z sokiem wiśniowym

Autor: Honorata Kielczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 mililitrów

50 gramów

20 gramów

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

250 ml mleka zagotowuję z cukrem. Mieszam, aby nie przypalić

Krok 2

W 150 ml zimnego kakao mieszam kakao. Gdy mleko z cukrem się zagotuje to wlewam do niego pozostałe mleko z kakałem. Mieszam do połączenia się składników.

Krok 3

Gorce kakao przelewam do kubków i dodaje sok wiśniowy. Krótko mieszam do połączenia się składników. Gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kakako z sokiem wiśniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kakako z sokiem wiśniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kakako z sokiem wiśniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kakako z sokiem wiśniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kakako z sokiem wiśniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kakako z sokiem wiśniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kakako z sokiem wiśniowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kakako z sokiem wiśniowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej