Herbata z miętą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Herbata z miętą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

0.5 sztuki

6 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Użyj limonki i cukru brązowego dla smakowitego dopełnienia całości. Zaparz czarną herbatę, następnie dodaj limonkę, miętę i brązowy cukier.

Krok 2

Wszystko dokładnie wymieszaj. Smacznego!

przepisy.pl

Dobra rada:

Herbata i mięta to para idealna. Dlatego spokojnie możesz skorzystać z tego przepisu szykując herbatę dla dwojga.

1

Opinie o przepisie

  • Justyna Kowal

    Justyna Kowal , 15.04.2015

    Ta herbatka wygląda mi na tak dobrą jak moja ulubiona Ahmada z miętą i cytryną http://kawa-czy-herbata.pl/product-pol-849-Ahmad-Mieta-pieprzowa-i-cytryna-Peppermint-lemon-20-szt-koperty.html

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Herbata z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Herbata z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Herbata z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Herbata z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Herbata z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Herbata z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Herbata z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Herbata z miętą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej