Czarna herbata z powidłami śliwkowymi i z miodem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czarna herbata z powidłami śliwkowymi i z miodem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
23 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

74 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

10 gramów

1 łyżka

1 sztuka

2 ziarna

2 plastry

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Herbatę zaparz z suszonymi owocami, wanilią oraz kardamonem (95 st. C, 4 min.). Dodaj miód i wymieszaj.

Krok 2

Do szklanek nałóż po łyżce śliwkowej konfitury i włóż plastry pomarańczy oraz laskę wanilii z naparu.

Krok 3

Napar herbaciany przecedź i wlej po ściance do szklanki. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czarna herbata z powidłami śliwkowymi i z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czarna herbata z powidłami śliwkowymi i z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czarna herbata z powidłami śliwkowymi i z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czarna herbata z powidłami śliwkowymi i z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czarna herbata z powidłami śliwkowymi i z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czarna herbata z powidłami śliwkowymi i z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czarna herbata z powidłami śliwkowymi i z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czarna herbata z powidłami śliwkowymi i z miodem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Czarna herbata z powidłami śliwkowymi i z miodemCzarna herbata z powidłami śliwkowymi i z miodem

Szukasz sposobu na aromatyczny i smaczny gorący napój? Sprawdź nasz przepis na czarną herbatę z powidłami śliwkowymi i miodem, który jest połączeniem delikatnych smaków suszonych owoców, czarnej herbaty i aromatycznych przypraw. Aby przygotować ten gorący napar, najpierw zaparz herbatę z suszonymi owocami – możesz posłużyć się morelami, śliwkami czy żurawiną. Dodaj także wanilię i kardamon, a potem przykryj przyrządzony napar. Następnie, aby miód nie stracił swoich właściwości, dodaj go po lekkim przestudzeniu napoju. Do szklanek nałóż nieco śliwkowej konfitury. Dodaj plastry pomarańczy, a także laskę wanilii, której używałeś podczas zaparzania herbaty. Całość zalej przecedzonym naparem – pamiętaj, aby lać go po ściance, a wtedy unikniesz spienienia. Udekoruj plasterkiem pomarańczy. Podawaj zawsze na ciepło, jako dodatek do deserów. Nie czekaj dłużej, sprawdź koniecznie, jak aromatyczna i wyrazista jest czarna herbata z powidłami śliwkowymi i miodem. Podziel się z nami swoją opinią. Smacznego.