Zielona herbata z sokiem malinowym i owocowym kawiorem
łatwe
49 osób zapisało

Składniki
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżka
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Herbatę Lipton Green Tea Citrus wsyp do saszetki, włóż do kubeczka i zaparz.
Krok 2
Następnie dodaj pozostałe składniki – sok malinowy oraz owocowy kawior, i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Herbata Zielona Lipton o smaku owoców cytrusowych-liściasta
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zielona herbata z sokiem malinowym i owocowym kawiorem
Zielona herbata z dodatkiem soku malinowego i owocowego kawioru to propozycja urozmaicenia popularnej wersji tego napoju. Z powodzeniem podasz ją zarówno w upalne dni, jak i długie, jesienne wieczory. Decydując się na kawior, wybierz jego wersję z marakują – jej słodki smak, przypominający nieco agrest, będzie odpowiednim uzupełnieniem napoju. Przygotuj herbatę, wykorzystując zieloną z dodatkiem cytrusów i zalewając ją wrzątkiem. Pamiętaj, żeby nie parzyć jej zbyt długo – w przeciwnym wypadku zrobi się gorzka. Równie ważne jest, aby podczas parzenia nie mieszać naparu. Następnie dodaj sok malinowy – możesz zrobić go sam, a smak będzie jeszcze lepszy. Dla urozmaicenia aromatu warto dodać kilka sztuk świeżych owoców, np. mandarynek oraz trochę miodu (najlepiej lipowy lub akacjowy). Tak przygotowaną udekoruj plastrem pomarańczy, limonki lub grejpfruta i podawaj w wysokich szklankach lub słoiczkach. Najlepiej smakuje schłodzona i serwowana z listkiem świeżej mięty na wierzchu. Zainspiruj się naszym przepisem – przygotuj pyszną herbatę.