Czekolada na gorąco przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekolada na gorąco

Autor: Anna

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

200 mililitrów

2 łyżki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do rondelka wlać mleko i śmietankę kremówkę, dodać cukier wanilinowy i mieszając podgrzać prawie do zagotowania.

Krok 2

Stopniowo dodawać po kosteczce czekoladę cały czas energicznie mieszając. Zagotować i jeszcze chwilę pogotować aż czekolada będzie gładka i kremowa.

Krok 3

Zdjąć z ognia i podawać w małych filiżankach. Można udekorować bitą śmietaną i np. posypką z kakao czy cynamonu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekolada na gorąco - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej