Herbata truskawkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Herbata truskawkowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
521 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

145 osób wydrukowało

Pobierz pdf

391 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 mililitrów

4 sztuki

4 sztuki

6 sztuk

1 łyżeczka

40 mililitrów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj napar z czarnej herbaty i ostudź go do temperatury pokojowej.

Krok 2

Umieść w szklance owoce oraz miętę i cukier. Ugnieć dokładnie wszystkie składniki. Jeśli nie masz truskawek możesz użyć 40 ml syropu truskawkowego.

Krok 3

Dodaj ostudzony napar z herbaty i wodę gazowaną. Uzupełnij szklankę kostkami lodu. Udekoruj napój świeżymi truskawkami i listkami mięty. Smacznego!

przepisy.pl

Dobra rada:

Mmm… Smak truskawek to smak ciepłych dni. Truskawki osłodzą upalne popołudnie i doskonale orzeźwią w połączeniu z herbatą oraz innymi owocami.

5

Opinie o przepisie

  • Wiktoria Koszlaga

    Wiktoria Koszlaga , 06.06.2020

    wyszło fantastyczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tola Kik

    Tola Kik , 20.05.2020

    Super wyszło było pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iga Włodarz

    Iga Włodarz , 18.03.2020

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Olcia Olciz

    Olcia Olciz , 29.12.2017

    może być zwykły cukier zamiast brązowego ????? proszę o odpowiedź

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Gorecki

    Krzysztof Gorecki , 02.04.2016

    Podoba mi się sposób podania.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Herbata truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Herbata truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Herbata truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Herbata truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Herbata truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Herbata truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Herbata truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Herbata truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej