Zielona herbata z musem truskawkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielona herbata z musem truskawkowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
121 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

108 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 plastry

100 gramów

1 sztuka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Truskawki zmiksuj i przelej do podłużnych sylikonowych foremek. Wstaw do zamrażalki na co najmniej 12 godzin.

Krok 2

Dwie torebki zielonej herbaty Liptona zalej 400 ml gotującej się wody. Napar przykryj spodkiem odstaw aby wystygł.

Krok 3

Na dno dwóch szklanek wlej po 50 ml syropu (zrobisz go mieszając wodę z cukrem w stosunku 1:1), dodaj zmrożone kawałki musu z truskawek, plastry cytryny i gałązkę mięty. Całość uzupełnij zimnym naparem z herbaty.

1

Opinie o przepisie

  • Hanna Janeczek

    Hanna Janeczek , 30.06.2016

    Coś dla mnie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielona herbata z  musem truskawkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielona herbata z  musem truskawkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielona herbata z  musem truskawkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielona herbata z  musem truskawkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielona herbata z  musem truskawkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielona herbata z  musem truskawkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielona herbata z  musem truskawkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielona herbata z  musem truskawkowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej