Mrożona herbata – arbuzowe orzeźwienie
łatwe
701 osób zapisało

Składniki
1 kilogram
3 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z arbuza specjalną łyżka wydrąż kulki, przełóż je na tacę i zamroź.
Krok 2
Resztę arbuza zmiksuj w kielichu blendera. Skórę pokrój w długie paski
Krok 3
Trzy piramidki herbaty Lipton cytrynowa zalej 500 ml gotującej się wody. Napar przykryj spodkiem odstaw na bo na około 1 minutę aby dobrze się zaparzył.
Krok 4
Do dzbanka w połowie napełnionego lodem dodaj zmiksowanego arbuza, zamrożone wcześniej arbuzowe kulki, listki melisy oraz jedną cytrynę pokrojona w plastry. Całość zalej naparem z herbaty.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Herbata Lipton o smaku cytrynowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej