
Składniki
1 sztuka
0.5 sztuki
0.5 łyżeczki
1 sztuka
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki dokładnie zblendować i rozlać do szklanek.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Smoothie “zielone love”
Moda na smoothies trwa w najlepsze. Trudno się temu dziwić! Koktajl warzywno-owocowy to sprawdzony sposób na dostarczenie ciału niezbędnych witamin. Przygotowanie zajmuje dosłownie kilka minut, a można traktować go jako pełnoprawną przekąskę. Dziś świat zobaczycie w zielonych barwach – to wszystko za sprawą smoothie z aromatycznej natki pietruszki i awokado.
Dla kogo?
Między kolejnymi obowiązkami zostaje niewiele czasu na posiłek? Miejcie przy sobie zielone smoothie, które możecie popijać w pracy, w drodze na siłownię i spotkanie ze znajomymi. Przekąska idealna dla zabieganych i aktywnych.
Na jaką okazję?
Miłością do zielonego smoothie zapałacie już z samego rana. Błyskawiczne w przygotowaniu, skończy z nawykiem wychodzenia z domu bez śniadania. Popijać je można przez cały dzień, w tym w okolicach lunchu, podwieczorku czy kolacji.
Dla urozmaicenia:
Jako warzywny dodatek do zielonego smoothie sprawdzą się szpinak, jarmuż, roszponka i seler naciowy.