
Składniki
1 sztuka
2 plastry
2 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 200ml wody , dodaj miód według uznania – jeśli lubisz słodkie napoje dodaj 2 lub trzy łyżeczki.
Krok 2
Do gorącej wody wrzuć saszetkę z herbatą Lipton Green Citrus.
Krok 3
Napar odstaw do wystygnięcia.
Krok 4
Do szklanki wrzuć plastry limonki i cytryny, dodaj gałązkę mięty i lód zalej zimną herbatą.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Herbata Zielona Lipton o smaku Owoców Cytrusowych
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zielona lemoniada herbaciana
Lemoniada to napój kojarzący się przede wszystkim z latem, świetnie sprawdzi się jednak również zimą – na przyjęciach i spotkaniach w gronie przyjaciół. Sprawdź, jak przygotować zieloną lemoniadę herbacianą. Możesz podawać ją zarówno na zimno, jako dodatek do posiłków, lub na ciepło podczas deseru. Serwuj ją z plastrami świeżo pokrojonej cytryny lub limonki – dobrym zamiennikiem dla nich będą też plastry pomarańczy. Jeśli wolisz łagodniejsze smaki, dodaj kawałki nektarynek lub brzoskwiń, a lemoniada nabierze delikatnego aromatu słodkich owoców. Aby przyrządzić herbacianą lemoniadę, użyj zielonej herbaty o smaku cytrusów – dzięki temu lemoniada na bazie herbaty będzie miała intensywniejszy smak. Jeśli podajesz ją na zimno, dobrym dodatkiem będą kostki lodu. Przed włożeniem do zamrażarki, włóż do przygotowanej w pojemnikach wody lekko roztarte listki mięty lub melisy. Kostki topiąc się, będą uwalniać aromat zamkniętych ziół. Wypróbuj nasz przepis na zieloną herbacianą lemoniadę i poczuj jej wyjątkowy smak o każdej porze roku.