
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dwie torebki herbaty Lipton zalej 400 ml gotującej się wody. Napar przykryj spodkiem odstaw na bok aby dobrze się zaparzył. Herbatę wystudź.
Krok 2
Zrób kulki z sorbetu cytrynowego Carte d'or, wstaw je do zamrażalki aby mocno się zmroziły.
Krok 3
Do słoika wlej zimny napar z herbaty dodaj plastry limonki i cytryny oraz kulkę sorbetu. Herbatę podawaj z gałązką rozmarynu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Herbata Lipton Yellow Label Tea
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej