Tropikalny koktajl przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tropikalny koktajl

Autor: Malwina Majsak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 gramy

4 gramy

7 gramów

2 gramy

1 gram

3 gramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowujemy blender. Do miski wlewamy 7 łyżek mleka kokosowego i 1 szklankę mleka krowiego po czym wszystko blendujemy przez 20 sekund.

Krok 2

W kolejnym kroku obieramy 2 banany po czym je łamiemy i wrzucamy do miski blendery. Dodajemy pokrojone na mniejsze kostki 4 plastry ananasa z puszki i wszystko blendujemy ze sobą. Do masy wsypujemy 3 łyżki wiórków kokosowych i wszystko miksujemy.

Krok 3

Koktajl odstawiamy na 5 min. Po upływie tego czasu dodajemy do niego 2 łyżki miodu i miksujemy. Tak przygotowany koktajl przelewamy do 4 małych szklanek i odstawiamy do lodówki na 10 min.

Krok 4

Po upływie 10 min z lodówki wyjmujemy koktajl i ozdabiamy go wiórkami kokosowymi. I gotowe

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tropikalny koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tropikalny koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tropikalny koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tropikalny koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tropikalny koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tropikalny koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tropikalny koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tropikalny koktajl - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej