
Składniki
2 sztuki
500
30
1 sztuka
2 łyżki
1 pęczek
1 szczypta
0.5 pęczka
1 sztuka
2 łyżki
1
100
5 łyżek
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i pokrój pieczarki w plastry. Odetnij górna część papryki z zielonym ogonkiem, wydrąż gniazda nasienne.
Krok 2
Z brokuła wytnij różyczki i sparz je krótko we wrzątku. Obierz cebulę i czosnek, pokrój i zeszklij na maśle, dodaj pieczarki, kumin, chilli - duś 5 min, po tym czasie dodaj śmietanę i posiekaną natkę pietruszki. Dopraw pokruszoną Mini kostką Knorr. Kolendrę pokrój i dodaj do farszu.
Krok 4
Powstałym farszem napełnij do połowy każdą z papryk, włóż kilka brokułów i ponownie uzupełnij pieczarkami. Napełnione papryki przełóż do żaroodpornego naczynia. Przykryj odciętymi kapeluszami. Wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika - piecz pół godziny.
Krok 3
Gdy farsz nieco wystygnie, dodaj tartą bułkę i ser żółty. Wymieszaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































