Sałatka ziemniaczana w łososiowym musie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ziemniaczana w łososiowym musie

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

0.5 szklanki

200 gramów

0.5 szklanki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem i gotujemy na parze ok 10 min (aż staną się miękkie, ale nie będą się rozpadać). Ugotowane ziemniaki przekładamy do miski.

Krok 2

Kiełki blanszujemy 1 minutę we wrzątku, siekamy, dodajemy do ziemniaków.

Krok 3

Dodajemy też oliwki pokrojone w kawałki.

Krok 4

W blenderze miksujemy łososia, rozkruszoną kostkę czosnkową i majonez. Takim sosem polewamy sałatkę przed podaniem, lub podajemy w sosjerce obok.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana w łososiowym musie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana w łososiowym musie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana w łososiowym musie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana w łososiowym musie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana w łososiowym musie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana w łososiowym musie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana w łososiowym musie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana w łososiowym musie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Udka faszerowane
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej