Kajzerki nadziewane pieczarkami - bułeczki | Przepisy.pl pixel

Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
3221 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

297 osób wydrukowało

Pobierz pdf

449 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

0.5 opakowania

3 łyżki

100 mililitrów

0.5 sztuki

100 gramów

4 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mrożony szpinak rozmroź i odciśnij dokładnie wodę. Świeży umyj i osusz.

Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami  - Krok 1

Krok 2

W garnku podsmaż cebulę. Dodaj pokrojone w ćwiartki pieczarki. Smaż, aż będą zupełnie suche. Następnie dodaj szpinak. Całość zalej rozmieszanym w śmietanie Naturalnie Smaczne do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Knorr i zagotuj.

Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami  - Krok 2

Krok 3

Kajzerki przetnij na pół, wydrąż, zapiecz chwilę w piekarniku, a następnie nafaszeruj szpinakiem. Posyp serem i zapiekaj w 190 °C przez 10 minut. Pieczarki możesz zastąpić dowolnymi grzybami.

Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami  - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

4

Opinie o przepisie

  • Marzena Olbrot

    Marzena Olbrot , 09.09.2016

    znakomicie nadaje się na kolację

    Odpowiedz Odpowiedz
  • justyna kaleta

    justyna kaleta , 04.09.2016

    świetny pomysł na kolacje.polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Milena Gielec

    Milena Gielec , 28.06.2016

    pyszne są! polecam :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Pietrzak

    Alicja Pietrzak , 25.01.2016

    wygląda przepysznie :-) Pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami Kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami

Wyborne w smaku i proste do przygotowania – takie są właśnie kajzerki ze szpinakiem i pieczarkami. Poznaj przepis na danie, które sprawdzi się zarówno na smaczną kolację w ciągu tygodnia, jak i na aromatyczną przekąskę w sobotę ze znajomymi. Danie, które tak pomysłowo łączy kilka wyrazistych w smaku produktów, na pewno zostanie docenione przez niejednego miłośnika dobrego jedzenia. Do przygotowania tych kajzerek potrzebujesz szpinak (świeży lub mrożony), cebulę i pieczarki. To warzywne trio doskonale ze sobą współgra – słodko-ostra w smaku cebula, aromatyczne pieczarki i delikatny szpinak tworzą razem farsz idealny. Wymienione składniki zalej sosem czosnkowo-serowym, który nada potrawie kremowej konsystencji. Gotowym nadzieniem możesz nafaszerować kajzerki. Pamiętaj, by całość posypać tartym żółtym serem i zapiec przez kilka minut w piekarniku. Bułeczki pełne smaki smakują obłędnie!