Kurczak ze szpinakiem w sosie musztardowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak ze szpinakiem w sosie musztardowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
1878 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

233 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

248 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 opakowanie

300 gramów

2 łyżki

100 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak dokładnie umyj. Jeśli używasz mrożonego, to rozmroź go i odciśnij wodę.

Kurczak ze szpinakiem w sosie musztardowym  - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanej patelni z margaryną usmaż kurczaka pokrojonego w duże kawałki.

Kurczak ze szpinakiem w sosie musztardowym  - Krok 2

Krok 3

Kiedy kurczak będzie gotowy, dodaj szpinak. Smaż 1 minutę.

Kurczak ze szpinakiem w sosie musztardowym  - Krok 3

Krok 4

Przyprawę Naturalnie Smaczne Knorr wymieszaj ze śmietanką i musztardą. Wlej sos na patelnię. Dokładnie wymieszaj i zagotuj. Kurczaka w sosie musztardowym możesz podawać z ziemniakami gotowanymi lub opiekanymi.

Kurczak ze szpinakiem w sosie musztardowym  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

37

Opinie o przepisie

  • Elwira Pawlita

    Elwira Pawlita , 30.03.2016

    świetne, szybkie danie, dobre z ziemniakami , ryżem lub kaszą.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Łukasz Angelus

    Łukasz Angelus , 10.03.2016

    Lepsza taka śmietana do zup czy taka do kawy ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • natalka_ck natalka_ck

    natalka_ck natalka_ck , 06.03.2015

    Na kroku 4 przepis się kończy :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Lawniczek

    Teresa Lawniczek , 19.02.2015

    a jaki jest krok 5?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Dana Blo

    Dana Blo , 17.02.2015

    wg mnie taki sob ie,musztarda francuska jest ostra czuc ocet.Ale sie zjadło.Moze z ziemniakami byłoby lepsze.Trzeba przyznac ,ze to szybkie danie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Ochonski

    Zbigniew Ochonski , 16.02.2015

    Tylko nie szpinak

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Niewia Domska Alusha

    Niewia Domska Alusha , 16.02.2015

    wersja na bogato... osobiscie robie podobny bez szcztucznego sosu z proszku, bez margaryny i smietany

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Wierzba

    Barbara Wierzba , 16.02.2015

    Smacznego,

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Ożga

    Anna Ożga , 16.02.2015

    nie znoszę szpinaku

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirosław Mirek Mirunio Dermanowski

    Mirosław Mirek Mirunio Dermanowski , 16.02.2015

    Tylko ze śmietaną.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sebastian Milczanowski

    Sebastian Milczanowski , 15.02.2015

    uwielbiam szpinak.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Wojtan

    Beata Wojtan , 15.02.2015

    ku

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Wielgo

    Roman Wielgo , 15.02.2015

    Madziu i Małgosiu to jest sama esencja smaku mimo że jedzenia szpinaku nauczyła mnie moja żona Powiem że nie nażekam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irek Witek

    Irek Witek , 15.02.2015

    Aga kiedy tak ugotujesz?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesław Henry Jakubowski

    Wiesław Henry Jakubowski , 15.02.2015

    albo w sosie grzybowym z pieczarkami w całosci mniam mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Leokadia Wedzina-Rębas

    Leokadia Wedzina-Rębas , 15.02.2015

    Halo Krzys :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Bąk

    Krzysztof Bąk , 15.02.2015

    W to mi graj

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Maria Bloch

    Danuta Maria Bloch , 15.02.2015

    no czas wyprobowac ten przepis.Ja tez kiedys nie przepadalamza szpinakiem ,ale jak ktos napisal smaki nam sie zmieniaja i teraz go lubie.Pyszne sa pierogi ze szpinakiem:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dariusz Rajski

    Dariusz Rajski , 15.02.2015

    Moje kochanie czy znasz smak szpinaku

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogu Miła

    Bogu Miła , 15.02.2015

    Nie ma lepszego dania jak szpinak z kurczakiem w sosie serowo czosnkowym, poprostu pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tadeusz Górniak

    Tadeusz Górniak , 15.02.2015

    Nie jadam kurczaka kupionego w markecie ....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Kołacińska

    Bożena Kołacińska , 15.02.2015

    Zrób a przyjdę spróbuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Sypniewski

    Grzegorz Sypniewski , 15.02.2015

    to kiedy mam przyjść na to coś?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Słupna

    Anna Słupna , 15.02.2015

    mniam, smacznego...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janusz Kozieradzki

    Janusz Kozieradzki , 15.02.2015

    Smacznie to Mireczko wygląda

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jesień Bożena

    Jesień Bożena , 15.02.2015

    zapewne ma Pan rację :) Dziękuje :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tadeusz Wojtkiewicz

    Tadeusz Wojtkiewicz , 15.02.2015

    To nie potrawy odrzucają dzieci tylko to ten zielony kolor.. Smacznego.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jesień Bożena

    Jesień Bożena , 15.02.2015

    Smaki się zmieniają i szpinak w dzieciństwie był potrawą nielubianą a teraz uwielbiam go :) Dobrze zrobiony doda smaku każdej potrawie i można go podawać na wiele sposobów . Ten przepis jest bardzo ciekawym i zapewne zrobię z całą przyjemnością i taka samom zjem :) .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Wąsowicz

    Małgorzata Wąsowicz , 15.02.2015

    :)

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak ze szpinakiem w sosie musztardowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak ze szpinakiem w sosie musztardowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak ze szpinakiem w sosie musztardowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak ze szpinakiem w sosie musztardowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak ze szpinakiem w sosie musztardowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak ze szpinakiem w sosie musztardowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak ze szpinakiem w sosie musztardowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak ze szpinakiem w sosie musztardowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak ze szpinakiem w sosie musztardowym Kurczak ze szpinakiem w sosie musztardowym

Szpinak dokładnie umyj. Jeśli używasz mrożonego, to rozmroź go i odciśnij wodę.