Sałatka Waldorff video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka Waldorff - VIDEO

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

17

heart
442 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

212 osób wydrukowało

Pobierz pdf

454 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

1 sztuka

100 gramów

50 gramów

10 gramów

20 gramów

2 łyżki

20 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem.

Sałatka Waldorff - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Seler umyj i obierz, usuwając włókna. Przetnij go wzdłuż i pokrój w dwucentymetrowe słupki, a następnie przełóż do miski z sosem. Winogrona umyj, przekrój na pół i usuń pestki. Dodaj do selera. Jabłko umyj i przekrój na pół, usuń z niego gniazdo nasienne, następnie pokrój cienkie plasterki. Dodaj orzechy oraz rodzynki i rozkrusz ser pleśniowy.

Sałatka Waldorff - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Wszystkie składniki sałatki dokładnie wymieszaj z dresingiem i przełóż na talerze. Przed podaniem posyp grzankami.

Sałatka Waldorff - VIDEO - Krok 3
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

1

Opinie o przepisie

  • Karolina Molenda

    Karolina Molenda , 26.11.2015

    niebo w gębie mmmniam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Waldorff - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Waldorff - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Waldorff - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Waldorff - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Waldorff - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Waldorff - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Waldorff - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka Waldorff - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka Waldorff - VIDEOSałatka Waldorff - VIDEO

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem.