Rosół z pulpecikami drobiowymi – z klopsikami | Przepisy.pl pixel

Rosół z pulpecikami drobiowymi

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

33

heart
971 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

570 osób wydrukowało

Pobierz pdf

918 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 łyżka

1 szklanka

100 gramów

1 pęczek

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj pół litra wody i dodaj kostkę Knorr.

Rosół z pulpecikami drobiowymi  - Krok 1

Krok 2

Mięso wymieszaj z przyprawą Knorr, posiekaną natką pietruszki i rozgniecionymi orzechami. Uformuj kulki o średnicy 1,5 cm. Odrobina zmielonego kminku dodana do mięsa nada potrawie nieco orientalnego charakteru.

Rosół z pulpecikami drobiowymi  - Krok 2

Krok 3

Kulki wrzucaj bezpośrednio do gotującego się rosołu, mieszając go od czasu do czasu. Całość gotuj około 10 minut.

Rosół z pulpecikami drobiowymi  - Krok 3
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

16

Opinie o przepisie

  • Anna Wrzosek

    Anna Wrzosek , 05.05.2018

    To jest przepyszne!!!!!!!!!!!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Wrzosek

    Anna Wrzosek , 04.11.2017

    smakowało

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Wrzosek

    Anna Wrzosek , 04.11.2017

    czemu bez warzyw?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grazyna  Wojdak

    Grazyna Wojdak , 24.08.2017

    ugotuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Eliasz Szczepański (EdekMAX)

    Eliasz Szczepański (EdekMAX) , 13.12.2016

    super! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Stryjewska

    Katarzyna Stryjewska , 27.10.2016

    Mieczyslaw Zofia Gondek ....ze wyglada jakby byl gotowany na sciereczce do zmywania naczyn /prznosnia/, ten absolutnie nie przpomina rosolkuMieczyslaw Zofia Gondek

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mieczyslaw Zofia Gondek

    Mieczyslaw Zofia Gondek , 27.10.2016

    Co to jest rosołek sciereczkowy ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Stryjewska

    Katarzyna Stryjewska , 27.10.2016

    Pulpety ok ale rosolek sciereczkowy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Michał Korona

    Michał Korona , 04.10.2016

    Kiedys jadalem z kluskami lojowymi niech ktos będzie kozak i zapoda przepis moja mama to robila

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Adamczuk Kiełbowicz

    Barbara Adamczuk Kiełbowicz , 02.10.2016

    Kluseczki swojej roboty na wiejskich jajeczkach.Pychotka.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Ledworowska-Berbeka

    Maria Ledworowska-Berbeka , 02.10.2016

    Z makaronem lub kołdunami.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Tecław

    Joanna Tecław , 11.09.2016

    pyszna miła odmiana dla niedzielnego rosołu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewelina Mackiewicz

    Ewelina Mackiewicz , 13.08.2016

    robię dość często, pyszny :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Tomasz

    Tomasz Tomasz , 13.05.2016

    Pyszne!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Ojciec Szymonka

    Krzysztof Ojciec Szymonka , 05.02.2016

    zupka chińskia ale lepsza :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sasza Dudka

    Sasza Dudka , 30.05.2015

    скоро і смачно

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z pulpecikami drobiowymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z pulpecikami drobiowymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z pulpecikami drobiowymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z pulpecikami drobiowymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z pulpecikami drobiowymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z pulpecikami drobiowymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z pulpecikami drobiowymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół z pulpecikami drobiowymi  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Befsztyk Wellington
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rosół z pulpecikami drobiowymi Rosół z pulpecikami drobiowymi

Szacowana cena przygotowania dania: do 15 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych cen rynkowych i dotyczą przygotowania całego dania zgodnie z listą składników.

Przepis dla miłośników tradycyjnych dań w nowoczesnym wydaniu. Zaskocz swoich bliskich i przygotuj na niedzielny obiad rosół z pulpecikami drobiowymi, zamiast makaronu Rosół nieodmiennie znajduje się na pierwszym miejscu listy najbardziej popularnych i najczęściej przygotowywanych w polskich domach zup. Wbrew utartym schematom, jego ugotowanie wcale nie musi być procesem skomplikowanym i długotrwałym. Wystarczy skorzystać z popularnych kostek rosołowych, a zaoszczędzony dzięki temu czas poświęcić na zrobienie mięciutkich pulpecików drobiowych. Mięsne kuleczki, doprawione mieszanką aromatycznych ziół, posiekaną natką pietruszki i orzechami włoskimi, z powodzeniem zastąpią makaron. Do rosołu możesz również podać, przygotowane własnoręcznie chrupiące grzanki z chleba. Gotowe danie posyp startym parmezanem.