
Składniki
300 gramów
1 łyżka
1 szklanka
100 gramów
1 pęczek
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj pół litra wody i dodaj kostkę Knorr.

Krok 2
Mięso wymieszaj z przyprawą Knorr, posiekaną natką pietruszki i rozgniecionymi orzechami. Uformuj kulki o średnicy 1,5 cm. Odrobina zmielonego kminku dodana do mięsa nada potrawie nieco orientalnego charakteru.

Krok 3
Kulki wrzucaj bezpośrednio do gotującego się rosołu, mieszając go od czasu do czasu. Całość gotuj około 10 minut.


Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Rosół z pulpecikami drobiowymi
Szacowana cena przygotowania dania: do 15 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych cen rynkowych i dotyczą przygotowania całego dania zgodnie z listą składników.
Przepis dla miłośników tradycyjnych dań w nowoczesnym wydaniu. Zaskocz swoich bliskich i przygotuj na niedzielny obiad rosół z pulpecikami drobiowymi, zamiast makaronu Rosół nieodmiennie znajduje się na pierwszym miejscu listy najbardziej popularnych i najczęściej przygotowywanych w polskich domach zup. Wbrew utartym schematom, jego ugotowanie wcale nie musi być procesem skomplikowanym i długotrwałym. Wystarczy skorzystać z popularnych kostek rosołowych, a zaoszczędzony dzięki temu czas poświęcić na zrobienie mięciutkich pulpecików drobiowych. Mięsne kuleczki, doprawione mieszanką aromatycznych ziół, posiekaną natką pietruszki i orzechami włoskimi, z powodzeniem zastąpią makaron. Do rosołu możesz również podać, przygotowane własnoręcznie chrupiące grzanki z chleba. Gotowe danie posyp startym parmezanem.