Zapiekanka Marynarza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka Marynarza

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
1486 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

245 osób wydrukowało

Pobierz pdf

366 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

200 gramów

100 gramów

200 gramów

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ułóż rozmrożony szpinak na dnie żaroodpornego naczynia. Ugotuj fasolkę.

Zapiekanka Marynarza - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj Fix Knorr ze śmietaną, zalej nim przygotowane składniki.

Zapiekanka Marynarza - Krok 2

Krok 3

Wszystko dokładnie zamieszaj i na koniec przełóż do żaroodpornego naczynia.

Zapiekanka Marynarza - Krok 3

Krok 4

Pokrój mozzarellę w plastry i ułóż je na wierzchu zapiekanki. Piecz całość w temperaturze 200°C przez około 40 minut.

Zapiekanka Marynarza - Krok 4

Krok 5

Pokrój ziemniaki i cebulę w plastry, czosnek przeciśnij przez praskę. Połącz składniki z tuńczykiem, oliwkami i fasolką.

Zapiekanka Marynarza - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

21

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 30.05.2018

    Się nazwy czepiać hahaha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcin Przydatek

    Marcin Przydatek , 17.01.2015

    Mmmm :p

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Jankowska

    Anna Jankowska , 17.01.2015

    Co w tym marynarskiego???? Tunczyk z puszki? Zal.po tym to chyba tylko objawy choroby morskiej hahaha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pawel Kongo Sikorski

    Pawel Kongo Sikorski , 17.01.2015

    miło mi, że się zainteresowałaś. Jak już pisałem wyżej: Nic więcej! :) To proste i smaczne danie. Większość włoskich pasta traktuje się oliwą z oliwek, mieszanką ziół/przypraw, i serem. Często oliwkami, suszonymi pomidorami, kaparami, nasionami słonecznika i takie tam. To tylko takie głodomory jak ja osobiście muszą mieć sosy do makaronu, co też jest genialne :) Pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mieczyslaw Rymsza

    Mieczyslaw Rymsza , 17.01.2015

    musze koniecznie wypróbować morskiej potrawy pozdro

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Michel Sahlani

    Michel Sahlani , 17.01.2015

    Magda !! Kiedy nas zapraszasz....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Tobiasz

    Jan Tobiasz , 16.01.2015

    Eryk , jak tylko to przygotujesz , daj znać a ja posmakuję

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Sławniewicz

    Marek Sławniewicz , 16.01.2015

    a gdzie golonka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirek Krysztofik

    Mirek Krysztofik , 16.01.2015

    Sprubuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Pieczko

    Grzegorz Pieczko , 16.01.2015

    Nastepny gniot dla laikow

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Gosieniecka

    Anna Gosieniecka , 16.01.2015

    i zapiec?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Kucharski

    Ryszard Kucharski , 16.01.2015

    Chyba spróbuję.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ginter Joniec

    Ginter Joniec , 16.01.2015

    http://animatedgif.biz/mpeg-creation2/temp/oqqs2nr0rh1pe5ta1aa683d1u5/indexweb.htm

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Waldemar Szul

    Waldemar Szul , 16.01.2015

    na chorobę morską,jak jak znalazł

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Řehoř Saláta

    Řehoř Saláta , 16.01.2015

    Pierdzielisz Pan, Panie Sławomirze. I czarne i zielone są ok.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kolo Man

    Kolo Man , 16.01.2015

    Poproszę bez glutenu. :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sławomir Juliusz Piszczek

    Sławomir Juliusz Piszczek , 16.01.2015

    CZARNE OLIWKI, TYLKO CZARNEEEEEeeeeee......!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pawel Kongo Sikorski

    Pawel Kongo Sikorski , 16.01.2015

    nie lubię takich zapiekanek z ziemniakami łączyć, zamieniłbym tylko na makaron, ewentualnie przy większych kosztach, ale na pataty. Ja dziś miałem super obiadek w pracy przygotowany w domu wczoraj: - makaron tagliatelle, do tego słoik suszonych pomidorów w zalewie z kaparami (7,69 Piotr & Paweł, Lidl), starty ser podpuszczkowy (np. zamiast Parmezanu tańszy Gran Padano). Pokroiłem tylko odsączone pomidory suszone z kaparami i zasypałem wiórkami sera. Nic więcej! Genialne! Można wrzucić oliwki, ale nie ma sensu grzebać za wiele, i tak już implozja smaku.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ela Ziegler

    Ela Ziegler , 16.01.2015

    Sprobuje chetnie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Woźniak

    Ewa Woźniak , 16.01.2015

    robie dzisiaj

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magda Wieruszewska

    Magda Wieruszewska , 16.01.2015

    Będzie na kolację dzisiaj :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka Marynarza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka Marynarza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka Marynarza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka Marynarza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka Marynarza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka Marynarza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka Marynarza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka Marynarza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekanka MarynarzaZapiekanka Marynarza

Zapiekane ziemniaki z dodatkiem tuńczyka, fasolki szparagowej oraz szpinaku to smaczne danie, które szczególnie przypadnie do gustu osobom lubiącym warzywa na ciepło. Zapiekanka marynarza jest prosta do wykonania i można ją z powodzeniem odgrzewać. Sprawdzi się więc nie tylko jako obiad, ale też ciepła przekąska w pracy. Przyrządzisz ją z fasolki szparagowej, szpinaku, pokrojonych w talarki ziemniaków, tuńczyka z puszki, cebuli, czosnku, oliwek i przypraw. Smaku całości dopełni śmietanowy sos i mozzarella. Tak przyrządzona zapiekanka ziemniaczana będzie dobrze komponować się również z sosem czosnkowym. Podawaj ją z sałatką ze świeżego szpinaku lub pieczonych buraków, jajka oraz ogórków kiszonych. Ewentualnie dołącz do niej jako dodatek chrupiącą bagietkę. Jeśli chcesz, ziemniaki możesz równie dobrze zastąpić makaronem lub kaszą. Z podanego powyżej przepisu dowiesz się, jak je przyrządzić krok po kroku. Zapoznaj się z nim i podziel się swoją opinią w komentarzu poniżej. Życzymy smacznego.