
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
4 łyżki
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
300 gramów
3 łyżki
200 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojone w drobną kosteczkę cebulę, czosnek i chilli. Gdy cebula się zeszkli dodaj rozmrożony odciśnięty z soku szpinak.

Krok 2
Całość smaż chwilę, dodaj pokrojone suszone pomidory i dopraw kostką rosołową Knorr. Odstaw na chwilę na bok, aby szpinak nieco przestygł. Po wystygnięciu dodaj serek ricotta i dokładnie wymieszaj.

Krok 3
Filety oprósz delikatnie przyprawą Knorr.

Krok 4
Następnie ułóż na pergaminie skórą do dołu. Na każdy z filetów nałóż sporą ilość szpinaku i posyp go po wierzchu tartym oscypkiem.

Krok 5
Pergamin z rybami ułóż na kawałku drzewa owocowego, wcześniej moczonego w wodzie (potrzebny jest płaski plaster ucięty piłą). Kawałek drzewa wraz z rybami umieść na grillu na mocno rozgrzanym ruszcie. Rybę grilluj pod przykryciem około 20 minut.


Dobra rada:
Deseczki do grillowania można kupić w sklepach z akcesoriami tego typu lub zrobić samemu. Wystarczy uciąć piłą plaster drewna.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ryba ze szpinakiem
Dorada najlepiej smakuje pieczona lub grillowana. Z dodatkiem szpinaku z suszonymi pomidorami i ostrą papryką chili oraz zapieczona ze startym oscypkiem jest wyjątkowo aromatyczna. Pikantne dodatki świetnie komponują się z delikatnym i soczystym mięsem tej popularnej ryby. W proponowanej przez nas wersji na pewno przypadnie do gustu zarówno miłośnikom potraw z grilla, jak i zwolennikom ryb. Filety ze szpinakową masą piecze się na specjalnych deseczkach wyłożonych papierem do pieczenia. Możesz je kupić w sklepie albo zrobić samodzielnie z kawałka drewna. Do tak przygotowanej ryby podaj pieczone ziemniaki, grillowane warzywa lub świeżą sałatkę, np. z sałatą lodową, czerwoną cebulą i pomidorami malinowymi. Z rybą i szpinakiem świetnie będzie się też komponował sos czosnkowy lub śmietanowy. Potrawa dobrze smakuje również solo, udekorowana na talerzu pomidorkami koktajlowymi i gałązką świeżego tymianku. Sprawdź, jak łatwo przyrządzić to efektowne i pyszne danie. Przygotuj je według naszego przepisu!