Karkówka z musztardą francuską i tzatzikami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka z musztardą francuską i tzatzikami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

53

heart
1007 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1247 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1799 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 łyżka

100 mililitrów

1 łyżka

6 sztuk

2 łyżki

2 sztuki

1 pęczek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W moździerzu rozkrusz na grube kawałki czarny pieprz i goździki.

Karkówka z musztardą francuską i tzatzikami - Krok 1

Krok 2

W misce pomieszaj ze sobą oliwę, musztardę francuską, Przyprawę Knorr oraz rozkruszone przyprawy. W powstałej marynacie zanurz mięso i odstaw je na co najmniej jedną godzinę w chłodne miejsce.

Karkówka z musztardą francuską i tzatzikami - Krok 2

Krok 3

Steki grilluj po koło 10 minut z każdej strony na średnio rozgrzanym grillu do momentu, aż będą miękkie i nie będzie z nich wypływała krew.

Karkówka z musztardą francuską i tzatzikami - Krok 3

Krok 4

W międzyczasie przygotuj tzatziki.Obierz ogórki usuń z nich gniazda nasienne, posiekaj miętę. Ogórki pokrój w drobną kostkę lub zetrzyj na tarce. Wszystko razem połącz z Sosem Hellmann's Czosnkowym.

Karkówka z musztardą francuską i tzatzikami - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz zdecydowane smaki dodaj do marynaty łyżeczkę ostrej papryki.

131

Opinie o przepisie

  • Grażyna Sapała

    Grażyna Sapała , 25.07.2016

    Super soczysta karkówka.Polecam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 03.05.2016

    Jola, smacznego :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jola Jola

    Jola Jola , 03.05.2016

    Właśnie mam to dziś na obiad. Pychotka.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Kukułka

    Elżbieta Kukułka , 03.05.2016

    Mniam :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Kobielska

    Joanna Kobielska , 30.04.2016

    Prawdziwy przepis na tzatziki: 1 niewielki ogórek umyty starty na tarce o grubych oczkach dobrze wycisnąć, 1- 2 ząbki czosnku obrać i przecisnąć przez praskę, 1 opakowanie jogurtu greckiego lub serka homogenizowanego, sól, pieprz, oregano do smaku, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżeczka octu winnego. Wszystkie składniki wymieszać i gotowe. Żadnych półproduktów, wszystko naturalne i zdrowe. Życzę smacznego :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Kobielska

    Joanna Kobielska , 30.04.2016

    To co pani napisala to nie jest tzatziki tylko przekombinowane nie wiadomo co.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Muszynski

    Andrzej Muszynski , 15.04.2016

    super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojciech Giezek

    Wojciech Giezek , 15.04.2016

    gdzie mogę spróbować

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Leśniak

    Jerzy Leśniak , 15.04.2016

    Moją specjalnością jest karkówka wędzona, uprzednio peklowana w zalewie staropolskiej.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ann MB

    Ann MB , 15.04.2016

    taki mały różowy prosiaczek 3:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Kędzierawska

    Zofia Kędzierawska , 15.04.2016

    Zrobię

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Sroka

    Jan Sroka , 15.04.2016

    a ja pamietam czasy kiedy karkowka byla gorszym sortem ha ha ha.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Rola

    Marek Rola , 15.04.2016

    Ja tam wolę zjeść nie lizać

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Wegielek

    Piotr Wegielek , 15.04.2016

    i piwem !!!!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Kubicki

    Grzegorz Kubicki , 15.04.2016

    Palce lizać polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janusz Stachowiak

    Janusz Stachowiak , 15.04.2016

    Z musztardą robie rolady śląskie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Walentyna Swietochowska

    Walentyna Swietochowska , 15.04.2016

    Tźatzyki to grecki sos,bardzo smakuje w upalne dni ja robię samą , jogurt naturalny,albo grecki starty zielony ogorek na grubej tarce i czosnek drobno pokrojony ilość wg uznania,sól i pieprz super jedzonko z młodymi ziemniaczkami z asmazone skwareczkami

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jola Piątkowska

    Jola Piątkowska , 15.04.2016

    Pycha..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Pieczko

    Grzegorz Pieczko , 15.04.2016

    Co to jest tzatzykami?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Szmania

    Jerzy Szmania , 15.04.2016

    Karkówka w majerance i liśćmi laurowy mi plus suszone pomidory

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Dera

    Jerzy Dera , 15.04.2016

    a ja głodny

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Józef Fizyczak

    Józef Fizyczak , 15.04.2016

    Na jaki termin ,przewidujecie degustację ,zgłoszę sie ,blizej mam Krzysia a dalej do Justyny.Pozdrowinka do Was niezmordowani łamacze smaków .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Adamski

    Roman Adamski , 15.04.2016

    Mniam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Łagowski

    Andrzej Łagowski , 15.04.2016

    jemy to od paru lat! smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Hempel

    Grażyna Hempel , 15.04.2016

    To prawda !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Strzemecka

    Barbara Strzemecka , 15.04.2016

    W sam raz na odchudzanie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tadeusz Herniak

    Tadeusz Herniak , 15.04.2016

    Gdy byliśta piękni i młodzi to mieliśta w głowie coby zerżnąć a dzis myślita tylko coby tu dobrego zeżreć!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Grzeszczyk

    Małgorzata Grzeszczyk , 15.04.2016

    trzeba zrobić i z kosztować

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Szulc

    Maria Szulc , 15.04.2016

    Karkówkę zróbcie na jutro. Ha,ha.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marco Mughetto

    Marco Mughetto , 15.04.2016

    Palce sie nie lize tylko myje . Skad te okreslenia w polskim slownictwie .

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka z musztardą francuską i tzatzikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka z musztardą francuską i tzatzikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka z musztardą francuską i tzatzikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka z musztardą francuską i tzatzikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka z musztardą francuską i tzatzikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka z musztardą francuską i tzatzikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka z musztardą francuską i tzatzikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka z musztardą francuską i tzatzikami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Karkówka z musztardą francuską i tzatzikamiKarkówka z musztardą francuską i tzatzikami

W moździerzu rozkrusz na grube kawałki czarny pieprz i goździki.