Burger z pieczarkami - hamburger: amerykański | Przepisy.pl pixel

Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

42

heart
1428 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

779 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1680 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

4 łyżki

8 plastrów

4 sztuki

10 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

4 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon, pokrój na mniejsze kawałki i zmiel w maszynce. Dodaj przyprawę Knorr i dokładnie wyrób mięsną masę. Uformuj cztery, jednakowej wielkości burgery.

Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem - Krok 1

Krok 2

Pieczarki przesmaż wraz z cebulą na rozgrzanej oliwie, dopraw solą i pieprzem.

Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem - Krok 2

Krok 3

Burgery ułóż na rozgrzanym grillu i smaż 8-10 minut przewracając co jakiś czas. Podczas grillowania smaruj je sosem Hellmann's Steak. Plastry boczku również ułóż na grillu. Bułki przekrój na połówki, opiecz na grillu i posmaruj majonezem.

Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem - Krok 3

Krok 4

W tym samym czasie rozgrzej olej na patelni i usmaż 4 jajka sadzone.

Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem - Krok 4

Krok 5

Gotowe kotlety ułóż na bułkach z majonezem oraz rukolą, nałóż następnie boczek, pieczarki oraz sadzone jajka. Wierzch hamburgerów przykryj pozostałą bułką. Gotowe burgery zepnij długimi wykałaczkami i podawaj z frytkami i sałatką coleslaw.

Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby urozmaicić hamburgery, możesz dodać na wierzch np. pleśniowy ser.

110

Opinie o przepisie

  • Patrycja Kawecka

    Patrycja Kawecka , 08.01.2021

    Przepyszne! Polecam do tego musztardowy sos z KFC

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Małgorzata

    Joanna Małgorzata , 14.10.2016

    Niezbyt praktyczne ;-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota  Nowak

    Dorota Nowak , 03.08.2016

    Super Burger chłopcy się zajadali. pycha :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Czarne Oki

    Czarne Oki , 26.05.2016

    Tez uwielbiam domowo zrobione od podstaw

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Zenon Stokowski

    Roman Zenon Stokowski , 26.05.2016

    Chyba nic nie brakuje w tym przepisie oprócz logiki. Przeciez to wszystko wyprztyknie mi mi sie na cały brzuch. Nie widze żadnych szans zjedzenia tego normalnie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Leszek Blas

    Leszek Blas , 17.05.2016

    To raczej Angielski sen. .....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Małgorzata

    Joanna Małgorzata , 17.05.2016

    Trochę bez sensu...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Jarmoszewicz

    Monika Jarmoszewicz , 06.05.2016

    Ogólnie kuchnie mają kiepską ale bekon... mmmm :D samo dobre :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Łukasz Jasiński

    Łukasz Jasiński , 06.05.2016

    Wszystko pobije to sniadanie ;) Angielska kuchnia jest okropna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Barthel

    Magdalena Barthel , 06.05.2016

    Katharina Barthel

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jarosław Szwaguliński

    Jarosław Szwaguliński , 05.05.2016

    Michał :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Jarmoszewicz

    Monika Jarmoszewicz , 05.05.2016

    Na pewno jest pyszne, ale nic nie pobije prawdziwego angielskiego śniadania z fasolką i oryginalnym brytyjskim bekonem :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 29.04.2016

    Piotr, dobrze powiedziane! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Franke

    Piotr Franke , 29.04.2016

    Jajka uwielbiam, Bo one mają, To czego żadne Leki nam nie dają.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina Gardzińska

    Janina Gardzińska , 07.06.2015

    Niebanalne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Chmiel

    Ryszard Chmiel , 05.06.2015

    Właśnie zrobiłem się głodny, chociaż już jadłem !!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adam Blok

    Adam Blok , 05.06.2015

    zajebiste :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Pancerz

    Małgorzata Pancerz , 05.06.2015

    Nie warto tylko zjeśc

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Abramski

    Krzysztof Abramski , 05.06.2015

    A swistak siedzi i zawija....:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Ziętara

    Danuta Ziętara , 05.06.2015

    nie lubię jajek !!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Przekupska

    Maria Przekupska , 05.06.2015

    jajko na twardo ma mniej kalorii niż sadzone...a białe pieczywo jest zabójcze...za mało tu widzę sałaty...a cebula tez powinna być na surowo...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Woźna

    Joanna Woźna , 05.06.2015

    Mniam mniam mniam!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kazimierz Dąbrowski

    Kazimierz Dąbrowski , 05.06.2015

    Gdyby to była prawda życie byłoby szczęśliwe

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Prześlakowski

    Krzysztof Prześlakowski , 05.06.2015

    Jeszcze na keczup, frytki, wiórki kokosowe, bita śmietana i galaretka :) Okrutne.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wioletta Kretz

    Wioletta Kretz , 05.06.2015

    Nie apetyczne berk

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Emilia Wójcik

    Emilia Wójcik , 05.06.2015

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wanda Barbara

    Wanda Barbara , 05.06.2015

    Może i dobre, ale wygląda nieciekawie, nie mówiąc już o sposobie jedzenia tego :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Lewkowska

    Monika Lewkowska , 05.06.2015

    Pozyteczne sniadanie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Kulik

    Zofia Kulik , 05.06.2015

    Nie mogę!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Romanowska

    Jadwiga Romanowska , 05.06.2015

    Mam

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Amerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajemAmerykańskie burgery z pieczarkami i sadzonym jajem

Mięso oczyść z błon, pokrój na mniejsze kawałki i zmiel w maszynce. Dodaj przyprawę Knorr i dokładnie wyrób mięsną masę. Uformuj cztery, jednakowej wielkości burgery.