Brochettes z indyka w owocowej salsie video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Brochettes z indyka w owocowej salsie - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
267 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

85 mililitrów

1 sztuka

200 gramów

1 szczypta

1 sztuka

marynata:

3 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włóż do marynaty i obracaj, żeby równomiernie pokryły się zalewą. Przykryj i wstaw do lodówki na 2 godziny.

Brochettes z indyka w owocowej salsie - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Przygotuj salsę z awokado i mango: obierz owoce ze skórki, usuń pestki i pokrój w kostkę. Wymieszaj z jogurtem oraz sokiem z cytryny, dopraw czarnym pieprzem. Następnie przykryj i wstaw do lodówki.

Brochettes z indyka w owocowej salsie - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Następnie przewracaj na drugą stronę, posmaruj resztą marynaty i grilluj dalej 2- 3 minuty, do momentu, gdy mięso będzie miękkie i całkowicie dopieczone. Gotowe brochettes podawaj z salsą, na sałacie z rukoli.

Brochettes z indyka w owocowej salsie - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Przyrządź marynatę mieszając musztardę, miód, przecier pomidorowy, sos Tabasco, czosnek i Przyprawę do złotego kurczaka Knorr w płytkim naczyniu (na tyle dużym, żeby zmieściło się w nim 6 szpikulców).

Brochettes z indyka w owocowej salsie - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Pokrój piersi z kurczaka w paski, nabij na szpikulce, przebijając mięso na przemian raz z góry, raz z dołu.

Brochettes z indyka w owocowej salsie - VIDEO - Krok 5

Krok 6

Nagrzej grill do wysokiej temperatury. Posmaruj kratkę oliwą i na niej ułóż brochettes, smarując połową marynaty. Grilluj przez 6 minut.

Brochettes z indyka w owocowej salsie - VIDEO - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brochettes z indyka w owocowej salsie - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brochettes z indyka w owocowej salsie - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brochettes z indyka w owocowej salsie - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brochettes z indyka w owocowej salsie - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brochettes z indyka w owocowej salsie - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brochettes z indyka w owocowej salsie - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brochettes z indyka w owocowej salsie - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brochettes z indyka w owocowej salsie - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Brochettes z indyka w owocowej salsie - VIDEOBrochettes z indyka w owocowej salsie - VIDEO

Jeśli lubisz pikantne dania mięsne, koniecznie wypróbuj przepis na brochettes z indyka. Oprócz mięsa do przygotowania tych szaszłyków potrzebujesz m.in. jogurtu naturalnego, soku z cytryny, a także mango oraz awokado. Mięso z indyka nabij na szpikulce, następnie włóż do marynaty i równomiernie ją rozprowadź. To właśnie marynata nada szaszłykom wyrazistego smaku. By ją przygotować wystarczy, że musztardę dijon połączysz z przecierem pomidorowym, przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, sosem tabasco oraz płynnym miodem. Zamarynowane mięso grilluj z obu stron do momentu, aż będzie miękkie. Idealnym dodatkiem do pikantnych szaszłyków będzie owocowa salsa, którą wykonasz na bazie awokado, mango, soku z cytryny oraz jogurtu naturalnego. Smaczne będą również z delikatną sałatką. Pamiętaj, że mięso z indyka możesz przełożyć dowolnymi warzywami, na przykład czerwoną papryką lub plasterkami cebuli. Zainspiruj się naszym przepisem i przygotuj pyszne brochettes z indyka przy najbliższej okazji.