Indyjski kurczak z mango przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjski kurczak z mango

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

heart
302 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

214 osób wydrukowało

Pobierz pdf

411 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

150 gramów

250 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój kurczaka na kawałki i podsmaż na rozgrzanym oleju.

Indyjski kurczak z mango  - Krok 1

Krok 2

Mango obierz, następnie obkrój dookoła pestki pokrój miąższ w kawałki. Wyciśnij sok z cytryny.

Indyjski kurczak z mango  - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj jogurt z śmietanką oraz zawartością opakowania fix Knorr.

Indyjski kurczak z mango  - Krok 3

Krok 4

Wlej sos do kurczaka i gotuj 8 minut.

Indyjski kurczak z mango  - Krok 4

Krok 5

Dodaj mango i sok z cytryny. Gotuj 1 minutę i podawaj.

Indyjski kurczak z mango  - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Świeże mango możesz zastąpić mango z puszki. Do potrawy dodaj świeżo posiekana kolendrę. Danie podawaj z ugotowanym ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjski kurczak z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjski kurczak z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjski kurczak z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjski kurczak z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjski kurczak z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjski kurczak z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjski kurczak z mango  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjski kurczak z mango  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pieczona karkówka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Indyjski kurczak z mango Indyjski kurczak z mango

Mięso z kurczaka idealnie komponuje się ze słodkimi owocami. Nie wierzysz? Przekonaj się sama!Mango to owoc pochodzący z Indii, stanowiący połowę eksportu owocowego z tamtej części Azji. Bardzo często dodawany jest do różnych potraw – sałatek, koktajli, obiadów czy deserów. Przygotowanie indyjskiego kurczaka z mango zajmie ci zaledwie pół godziny. Pokrój kurczaka i wrzuć go na patelnię, na rozgrzany olej. Możesz także usmażyć go na maśle lub poddusić. Przygotuj sos, łącząc orientalną mieszankę z jogurtem i śmietanką. Sos nada całej potrawie prawdziwie wschodniego smaku. Wymieszaj składniki na patelni, a pod koniec gotowania dodaj kawałki mango. Gotuj wszystko zaledwie minutę, bo mango jest bardzo miękkim owocem i szybko się rozpada. W całych kawałkach będzie ładniej prezentowało się na talerzu. Danie podawaj z ryżem, który najlepiej pasuje do indyjskiej kuchni.