Wieprzowina po chińsku z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina po chińsku z makaronem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

50 gramów

null

400 gramów

50 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby zalej gorącą wodą i zamocz na ok. 20 minut. Odsącz i pokrój na cienkie paski.

Krok 2

Mięso umyj i pokrój na kawałki. Warzywa obierz i umyj. Pokrój na cienkie paseczki.

Krok 3

Rozgrzej na patelni olej i usmaż na nim mięso. Dodaj grzyby i warzywa. Przesmaż.

Krok 4

Odsącz kiełki i pędy bambusa, dodaj do całości.

Krok 6

Wrzuć makaron uprzednio namoczony przez 7 minut we wrzątku. Wszystko razem przemieszaj.

Krok 5

Fix Do potraw chińskich Knorr dokładnie wymieszaj z 300 ml wody. Wlej do warzyw i mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina po chińsku z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina po chińsku z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina po chińsku z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina po chińsku z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina po chińsku z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina po chińsku z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina po chińsku z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina po chińsku z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kurczak nadziewany
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej