Polędwica wołowa marynowana z ziemniakami w mundurkach
średnie
8 osób zapisało

Składniki
3 łyżki
100 gramów
20 gramów
500 gramów
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokroić na kawałki następnie rozbić polędwiczki (jak na schabowe).
Krok 2
Do marynaty do karkówki Knorr, dodać olej, oliwę, sos sojowy (najlepiej Kikkoman), musztardę. Wymieszać wszystko razem i polać polędwiczki.
Krok 3
Marynować min. godzinę (choć najlepiej marynować przez noc).
Krok 4
Zamarynowane mięso wsadzić do żaroodpornego naczynia i piec w rozgrzanym do 180 st. C około 45 min. Na 10 minut przed końcem pieczenia, na mięso położyć pokrojony w plastry ser brie.
Krok 5
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie według uznania.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej