
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
8 sztuk
8 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
10 sztuk
1 opakowanie
50 gramów
1 opakowanie
6 łyżek
200 mililitrów
100 mililitrów
1 pęczek
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość opakowania wymieszaj z colą, Ketchupem Hellmann's Pikantnym oraz pokrojoną drobno kolendrą i posiekanym chili.

Krok 2
Żeberka podziel na porcje, ze skrzydełek odetnij lotki, a pozostałe kawałki przedziel na pół w miejscu stawów.

Krok 3
Oba rodzaje mięs wymieszaj z przygotowaną marynatą i wraz z ziemniakami włóż do woreczka do pieczenia.

Krok 4
Woreczek zepnij spinką i włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 60 minut. Kilka minut przed końcem rozetnij ostrożnie torebkę i dopiecz jeszcze jego zawartość.

Krok 5
Sałatę wyłóż do salaterki, cebulę pokrój w piórka, a pomidorki na połówki. Wszystko razem wymieszaj. Jogurt połącz z Majonezem Babuni Hellmann's, pokruszonym serem oraz sosem Knorr i polej wierzch sałaty.

Krok 6
Upieczone żeberka, skrzydełka oraz ziemniaki wyłóż na półmisek i podaj razem z przygotowaną sałatą.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smaki Świata Kurczak po Szanghajsku
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Letnia uczta w ogrodzie
Zawartość opakowania wymieszaj z colą, Ketchupem Hellmann’s Pikantnym oraz pokrojoną drobno kolendrą i posiekanym chili.