Skrzydełka w coli i ketchupie - w miodzie: przepis | Przepisy.pl pixel

Szybkie skrzydełka w coli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

53

heart
412 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

473 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

807 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

800 gramów

2 łyżki

2 łyżki

5 łyżek

50 mililitrów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka umyj, porozcinaj, usuń końcówki skrzydełek, czyli lotki. Mięso i resztę składników umieść w woreczku do pieczenia. Delikatnie masując, rozprowadź Fix Knorra wewnątrz torebki tak, aby wszystkie kawałki kurczaka były dokładnie obtoczone w marynacie.

Szybkie skrzydełka w coli - Krok 1

Krok 2

Torebkę zabezpiecz klipsemi umieść w nagrzanym do 180 °C piekarniku na około 30 minut. Aby skrzydełka były chrupiące, rozerwij torebkę 10 minut przed końcem pieczenia.

Szybkie skrzydełka w coli - Krok 2

Krok 3

W międzyczasie ugotuj ryż.

Szybkie skrzydełka w coli - Krok 3

Krok 4

Upieczone skrzydełka podawaj ułożone na ryżu. W ten sam sposób możesz przygotować podudzia z kurczaka. Potrzebujesz jedynie nieznacznie wydłużyć czas pieczenia do około 45 minut. Zamiast coli możesz dodać do marynaty gorzką kawę. Twoja potrawa uzyska wtedy ciekawy smak.

Szybkie skrzydełka w coli - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie skrzydełka w coli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie skrzydełka w coli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie skrzydełka w coli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie skrzydełka w coli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie skrzydełka w coli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie skrzydełka w coli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie skrzydełka w coli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybkie skrzydełka w coli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Duszona fasola
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybkie skrzydełka w coliSzybkie skrzydełka w coli

Skrzydełka w coli i miodzie to danie, którego już sama nazwa powoduje lekkie uczucie głodu i intensywniejszą pracę ślinianek. Rumiana skórka i gęsta, wyrazista marynata sprawiają, że jest to danie absolutnie wyjątkowe. Jednocześnie naprawdę proste w przygotowaniu. Zwłaszcza gdy planujesz postępować zgodnie z naszym przepisem! Krok po kroku przeprowadzimy cię przez tę recepturę, czego zwieńczeniem będzie niezapomniana uczta dla podniebienia.

Dla kogo?

Za sprawą skrzydełek w coli z piekarnika przekonasz się, że gotować każdy może. W przypadku tego przepisu nie musisz martwić się, że coś będzie mdłe albo przypalone, jeśli tylko na moment odejdziesz od kuchenki. Bliscy będą pod wrażeniem twojego kulinarnego kunsztu!

Na jaką okazję?

Podaj skrzydełka w coli i ketchupie, kiedy zapraszasz znajomych na nieformalną domówkę. Oglądacie razem mecz albo śledzicie ulubiony serial? Taki poczęstunek sprawi, że przetrwacie długi maraton filmowy, czując przyjemne uczucie sytości. Zapamiętaj dobrze ten przepis, bo goście na pewno będą dopytywać o szczegóły.

Czy wiesz, że?

Jeśli masz trochę czasu, skrzydełka z colą umieść w marynacie odrobinę wcześniej niż tuż przed włożeniem do piekarnika. Mięso drobiowe nie musi być w niej zanurzone przez całą noc, wystarczy nawet pół godziny, by przeszło smakiem i aromatem marynaty.

Dla urozmaicenia:

Rekomendujemy podanie skrzydełek w coli z ryżem, ale nie jest to jedyna opcja. Doskonale będą smakować z własnoręcznie upieczonymi frytkami, które możesz zrobić z ziemniaków lub batatów. Wspaniale jako dodatek, będą smakowały również frytki z selera albo buraka.