
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
1 pęczek
2 łyżki
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W dużym garnku podsmaż boczek. Gdy wytopi się dostatecznie dużo tłuszczu, dodaj mięso. Smaż, aż będzie zupełnie suche i zacznie się rumienić.

Krok 2
Dodaj pokrojone w drobną kostkę warzywa. Smaż, aż zmiękną. Następnie dodaj Ketchup Hellmann's Pikantny i smaż jeszcze chwilę, cały czas mieszając. W międzyczasie ugotuj ryż.

Krok 3
Na koniec do mięsa dodaj ryż i Fix Knorr. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 4
Ryż podawaj posypany kolendrą. Karkówkę możesz zastąpić mięsem z kurczaka. Aby nieco wzbogacić potrawę, możesz do ryżu dodać zielony groszek. Pilaw będzie jeszcze smaczniejszy, jeśli doprawisz go szczyptą kuminu rzymskiego.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Uzbecki pilaw
W dużym garnku podsmaż boczek. Gdy wytopi się dostatecznie dużo tłuszczu, dodaj mięso. Smaż, aż będzie zupełnie suche i zacznie się rumienić.