
Składniki
900 gramów
1 opakowanie
50 mililitrów
80 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj zawartość saszetki z colą oraz ketchupem i przenieś sos do woreczka. Żeberka umyj, pokrój w mniejsze porcje po dwie kostki i umieść w woreczku. Woreczek zamknij dołączonym klipsem i wszystko razem wymieszaj.

Krok 2
Piecz w nagrzanym do 180°C piekarniku przez 60 minut, po czym rozetnij woreczek i dopiecz żeberka jeszcze przez 10 minut, aby były bardziej chrupiące.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Smaki Świata Kurczak po Szanghajsku
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Żeberka w coli
Są chrupiące, złociste, delikatnie pikantne i słodkawe. Żeberka w coli przyrządza się dość szybko, a danie jest smaczne i na pewno przypadnie do gustu miłośnikom pieczonych mięs w wersji słodko-wytrawnej. Aby przygotować żeberka, wystarczy dodać przyprawę do ketchupu oraz coca-coli, włożyć razem z mięsem do woreczka i wymieszać. Pod koniec pieczenia warto rozciąć woreczek i piec mięso jeszcze przez około dziesięć minut. Dzięki temu stanie się bardziej chrupiące. Tak przygotowaną potrawę najlepiej serwować z kluskami śląskimi, pieczonymi ziemniakami lub ryżem. Jako dodatek sprawdzą się też świeże warzywa, najlepiej w formie sałatki z sosem na bazie oliwy, czosnku i ziół. Żeberka będą smaczne także z samym pieczywem. Możesz dodatkowo podać do nich ketchup lub majonez. Tak przyrządzone mięso to świetna propozycja na obiad, ale też danie główne podczas przyjęcia. Można wtedy ozdobić żeberka świeżym tymiankiem, pomidorami koktajlowymi i podać z zielonym groszkiem, brokułami zapieczonymi z serem żółtym lub mieszanką warzyw gotowanych na parze. Przyrządź to smaczne mięsne danie według naszego przepisu.