
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
400 gramów
200 gramów
200 mililitrów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka umyj, pokrój w grubą kostkę i podsmaż na patelni z 3 łyżkami oleju.

Krok 2
Dodaj mieszankę warzyw oraz grzyby i smaż 5 min.

Krok 3
Zalej całość wodą i wsyp Fix Knorr. Wymieszaj i gotuj jeszcze 10 min.


Dobra rada:
Możesz podawać z ryżem i świeżymi ziołami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smaki Świata Kurczak po Szanghajsku
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak po chińsku z warzywami
Na polskich ulicach rzadko dziwi widok lokali serwujących chińskie przysmaki. Różnorodne dania pochodzące z tej części świata dla coraz większej liczby smakoszów nie stanowią już ekscentrycznej nowinki. Nie musicie polegać wyłącznie na restauracyjnej karcie dań. Soczyste mięso i chrupiące warzywa podane w towarzystwie wyrazistego sosu w postaci kurczaka po chińsku z łatwością przygotujecie samodzielnie.
Dla kogo?
Codzienne obowiązki macie szczegółowo rozplanowane i z tego powodu często patrzycie na zegarek. Wydaje się, że w tak dużym pośpiechu nie uda się wygospodarować czasu na przyrządzenie domowego posiłku? Z kurczakiem po chińsku z warzywami wszystko jest możliwe!
Na jaką okazję?
Pomysł na obiad, a może kolację na ciepło? Sami zdecydujcie, kiedy macie ochotę na talerz pełen azjatyckich inspiracji.
Czy wiesz, że?
Pojawiające się w przepisie na kurczaka grzyby shimeji pochodzą z terytorium Azji Wschodniej. W środowisku naturalnym rosną na… drzewach, najczęściej bukowych. W Europie najłatwiej jest znaleźć je w formie suszonej.
Dla urozmaicenia:
Dla zaostrzenia smaku kurczaka po chińsku warto dodać drobno posiekaną papryczkę chili.