Smażony ryż z kurczakiem i morelami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażony ryż z kurczakiem i morelami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
862 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

214 osób wydrukowało

Pobierz pdf

354 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 szklanki

50 mililitrów

500 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

200 gramów

100 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj w wodzie tak, aby był sypki. Następnie odcedź go.

Krok 2

Mięso pokrój w paski. Obie papryki i cebulę w kostkę. Morelę w paski.

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej i usmaż mięso. Gdy będzie rumiane, dodaj papryki i cebulę.

Krok 4

Teraz wsyp ryż. Dodaj tymianek, curry i zawartość opakowania Fix Knorr. Całość smaż kilka minut.

Krok 5

Wlej pół szklanki wody, dodaj morele i całość smaż, aż większość płynu odparuje. Natychmiast podawaj.

1

Opinie o przepisie

  • Kinga Majewska

    Kinga Majewska , 06.04.2021

    super Przepisy.Polecam!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażony ryż z kurczakiem i morelami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażony ryż z kurczakiem i morelami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażony ryż z kurczakiem i morelami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażony ryż z kurczakiem i morelami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażony ryż z kurczakiem i morelami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażony ryż z kurczakiem i morelami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażony ryż z kurczakiem i morelami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażony ryż z kurczakiem i morelami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Męskie placki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej