Soczysty kurczak z ryżowym ratatouille przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczysty kurczak z ryżowym ratatouille

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
365 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

121 osób wydrukowało

Pobierz pdf

210 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

0.5 szklanki

300 gramów

5 plastrów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

5 łyżek

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte i osuszone pałki włóż do rękawa do pieczenia i posyp Fixem Knorr.

Krok 2

Woreczek zepnij spinką. Całość dobrze wymieszaj, potrząsając nim. Następnie wstaw woreczek do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 50 minut.

Krok 3

Boczek oraz wszystkie warzywa pokrój w kostkę ok. 1,5x1,5 cm, a następnie przesmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 4

Dodaj ryż. Następnie wlej bulion, dodaj ketchup i zagotuj. Pod koniec dodaj pokrojoną kolendrę i dopraw do smaku.

Krok 5

Gdy mięso będzie już gotowe, ryż wyłóż na półmisek. Na wierzchu ułóż pałki kurczaka. Gotowe danie podawaj z chrupiącą sałatą.

1

Opinie o przepisie

  • klaole ole

    klaole ole , 10.02.2020

    bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczysty kurczak z ryżowym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczysty kurczak z ryżowym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczysty kurczak z ryżowym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczysty kurczak z ryżowym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczysty kurczak z ryżowym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczysty kurczak z ryżowym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczysty kurczak z ryżowym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczysty kurczak z ryżowym ratatouille - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej