Paella z kurczakiem, pomidorami i groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paella z kurczakiem, pomidorami i groszkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

29

heart
587 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

476 osób wydrukowało

Pobierz pdf

642 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

250 gramów

6 sztuk

1 łyżeczka

1 opakowanie

4 łyżki

125 mililitrów

375 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kawałki kurczaka, koncentrat pomidorowy, ryż, zielony groszek oraz rozdrobnione pomidory umieść w rękawie do pieczenia.

Krok 2

Zawartość opakowania Fix Knorr wsyp do woreczka i wymieszaj, potrząsając nim lekko.

Krok 3

Wodę oraz wino wlej do woreczka z pozostałymi składnikami.

Krok 4

Woreczek zepnij spinką i umieść na blasze w nagrzanym do 180 °C piekarniku.

Krok 5

Przed rozpoczęciem pieczenia woreczek nakłuj w 2-3 miejscach, aby powstająca para wydobywała się swobodnie. Całość piecz 45 minut. Po wyjęciu z piekarnika torebkę rozetnij ostrożnie i wyłóż danie na półmisek. Udekoruj listkami ziół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paella z kurczakiem, pomidorami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paella z kurczakiem, pomidorami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paella z kurczakiem, pomidorami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paella z kurczakiem, pomidorami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paella z kurczakiem, pomidorami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paella z kurczakiem, pomidorami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paella z kurczakiem, pomidorami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paella z kurczakiem, pomidorami i groszkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Paella z kurczakiem, pomidorami i groszkiemPaella z kurczakiem, pomidorami i groszkiem

Paella to pochodząca z kuchni hiszpańskiej potrawa, której głównym składnikiem jest ryż. Można przygotować ją na wiele sposobów i z różnymi dodatkami – z tego przepisu dowiesz się, jak przyrządzić wariant z kurczakiem, pomidorami i groszkiem. Takie danie to świetna propozycja na nieco bardziej wykwintną kolację. Na dodatek możesz je przyrządzić z łatwością dzięki gotowej kompozycji przypraw do kurczaka z dołączonym specjalnym woreczkiem. Wystarczy zatem, że wszystkie składniki paelli, czyli kawałki mięsa z kurczaka, ryż basmati, zielony groszek oraz pokrojone suszone pomidory, umieścisz w woreczku. Dodaj do tego przyprawę, koncentrat pomidorowy, a także wytrawne białe wino. Następnie szczelnie zepnij woreczek i nakłuj wykałaczką w kilku miejscach, aby mogła wydostawać się z niego para. Całość umieść na blasze i wstaw do dobrze rozgrzanego piekarnika. Po upieczeniu ostrożnie rozetnij woreczek, a jego zawartość natychmiast wyłóż na talerze i podawaj. Wypróbuj nasz przepis na pyszną i ekspresową paellę.