Smażony ryż z wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażony ryż z wołowiną

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
126 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

152 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

400 gramów

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

200 mililitrów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż według zaleceń producenta.

Smażony ryż z wołowiną - Krok 1

Krok 2

Pieczarki pokrój w plastry, selera i cebulę w kostkę. Marchewkę zetrzyj na tarce.

Smażony ryż z wołowiną - Krok 2

Krok 3

W garnku lub patelni rozgrzej olej, podsmaż na nim cebulę, selera, pieczarki i marchew, gdy warzywa zaczną brązowieć dodaj mięso mielone, całość smaż, aż mięso zrobi się zupełnie suche.

Smażony ryż z wołowiną - Krok 3

Krok 4

Dodaj wtedy passatę pomidorową, ugotowany ryż oraz Fix Knorr. Dodaj 100 ml wody i wymieszaj. Wszystko razem gotuj około 3-4 minuty aż do zagęszczenia potrawy.

Smażony ryż z wołowiną - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Danie idealnie smakuje z natką pietruszki.

2

Opinie o przepisie

  • magdalena kaczmarek

    magdalena kaczmarek , 08.07.2024

    Proste, szybkie, smaczne danie jednogarnkowe. Czyli to co lubimy najbardziej. W sezonie pomidorowym dodaję pomidory świeże.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylw_96

    Sylw_96 , 28.09.2022

    Banalnie proste w przyrządzeniu.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażony ryż z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażony ryż z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażony ryż z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażony ryż z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażony ryż z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażony ryż z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażony ryż z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażony ryż z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Smażony ryż z wołowinąSmażony ryż z wołowiną

Ugotuj ryż według zaleceń producenta.