
Składniki
400 gramów
400 gramów
1 opakowanie
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
200 mililitrów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ryż według zaleceń producenta.

Krok 2
Pieczarki pokrój w plastry, selera i cebulę w kostkę. Marchewkę zetrzyj na tarce.

Krok 3
W garnku lub patelni rozgrzej olej, podsmaż na nim cebulę, selera, pieczarki i marchew, gdy warzywa zaczną brązowieć dodaj mięso mielone, całość smaż, aż mięso zrobi się zupełnie suche.

Krok 4
Dodaj wtedy passatę pomidorową, ugotowany ryż oraz Fix Knorr. Dodaj 100 ml wody i wymieszaj. Wszystko razem gotuj około 3-4 minuty aż do zagęszczenia potrawy.


Dobra rada:
Danie idealnie smakuje z natką pietruszki.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Ryż z grzybami po hiszpańsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej