Zapiekanka w pomidorach z ryżem i grzybami
NOWY PRZEPIS
łatwe
12 osób zapisało

Składniki
500 gramów
1 opakowanie
200 gramów
1 pęczek
6 sztuk
100 gramów
100 mililitrów
30 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ryż według zaleceń producenta. Z pomidorów od góry zetnij około 1 cm plaster. Pomidory delikatnie wydrąż, miąższ posiekaj z grubsza nożem, odstaw na bok. Pieczarki pokrój w plastry.

Krok 2
Cebulę pokrój w kosteczkę, szczypior drobno posiekaj. Cebulę zeszklij na patelni na rozgrzanym oleju, dodaj pieczarki, smaż chwilę, dodaj miąższ z pomidorów, duś wszystko razem około 2-3 minuty, aż odparuje część wody z pomidorów.

Krok 3
Wymieszaj opakowanie Fix Knorr ze śmietaną.

Krok 4
Do składników na patelni dodaj ryż i szczypior, wszystko razem zalej Fixem Knorr, dodaj ser i gotuj jeszcze 2-3 minuty.

Krok 5
Farsz z ryżu z warzywami umieść w wydrążonych pomidorach i przykryj odciętymi plastrami. Tuż przed podaniem przygotowane pomidory wstaw na 20 minut do nagrzanego do 190 st. C piekarnika.


Dobra rada:
Do farszu z ryżem możesz również dodać np. szpinak - ciekawie wzbogaci on potrawę .
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Ryż z grzybami po hiszpańsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej