Racuchy z pomarańczą i jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Racuchy z pomarańczą i jabłkami

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

0.75 szklanki

0.5 szklanki

1 szklanka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszać Fix z sokiem pomarańczowym i mlekiem. Dodać drobno pokrojoną skórkę pomarańczową .

Racuchy z  pomarańczą i jabłkami   - Krok 1

Krok 2

Pomarańczę obrać ze skórki i łykowatych błonek . Drobno pokroić . Jabłka obrać i usunąć gniazda nasienne .Pokroić w cienkie plasterki , kostkę lub utrzeć na grubej tarce jarzynowej . Ciasto na racuchy wymieszać z pomarańczą i jabłkami . Smażyć na rozgrzanym oleju kładąc porcje łyżką . Przewracać na drugą stronę i dosmażyć .

Krok 3

Podawać ostudzone z konfiturą z gorzkich pomarańczy .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuchy z  pomarańczą i jabłkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuchy z  pomarańczą i jabłkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuchy z  pomarańczą i jabłkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuchy z  pomarańczą i jabłkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuchy z  pomarańczą i jabłkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuchy z  pomarańczą i jabłkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuchy z  pomarańczą i jabłkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Racuchy z  pomarańczą i jabłkami   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej