
Składniki
1 szczypta
150 gramów
100 mililitrów
4 sztuki
300 gramów
15 gramów
1 opakowanie
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotowany ryż wymieszaj z żółtkami, cukrem, cukrem waniliowym, mlekiem i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Krok 2
Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie połącz z masą ryżową. Dodaj szczyptę soli.
Krok 3
Na patelnię z rozgrzanym olejem nakładaj łyżką nieduże placki i smaż na złoty kolor.
Krok 4
Racuchy ryżowe podawaj bezpośrednio po usmażeniu z dżemem, powidłami lub posypane cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej