Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym
łatwe
425 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
600 mililitrów
2 sztuki
3 plastry
1 sztuka
4 łyżki
50 mililitrów
1 opakowanie
1 sztuka
2 łyżki
0.5 łyżki
0.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość torebki wymieszaj z wodą i odstaw na 10 minut.

Krok 2
Białka oddziel od żółtek i ubij na pianę.

Krok 3
Do ciasta dodaj żółtka, mąkę i wymieszaj.

Krok 4
Do ciasta dodaj pianę i delikatnie wymieszaj.

Krok 5
Jogurt wymieszaj z posiekanym czosnkiem i rozmarynem. Dopraw do smaku kilkoma kropelkami soku z cytryny.

Krok 6
Racuszki nakładaj na rozgrzany tłuszcz stołową łyżką. Każdy placek, gdy usmaży się na złoty kolor, udekoruj kawałkiem łososia i odwróć, by usmażył się również z drugiej strony.

Krok 7
Gotowe racuszki skrop cytryną i podawaj z sosem jogurtowym.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym
Zawartość torebki wymieszaj z wodą i odstaw na 10 minut.