Placki ziemniaczane z łososiem i jogurtem: racuszki | Przepisy.pl pixel

Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

heart
703 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

257 osób wydrukowało

Pobierz pdf

425 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

600 mililitrów

2 sztuki

3 plastry

1 sztuka

4 łyżki

50 mililitrów

1 opakowanie

1 sztuka

2 łyżki

0.5 łyżki

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość torebki wymieszaj z wodą i odstaw na 10 minut.

Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym - Krok 1

Krok 2

Białka oddziel od żółtek i ubij na pianę.

Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym - Krok 2

Krok 3

Do ciasta dodaj żółtka, mąkę i wymieszaj.

Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym - Krok 3

Krok 4

Do ciasta dodaj pianę i delikatnie wymieszaj.

Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym - Krok 4

Krok 5

Jogurt wymieszaj z posiekanym czosnkiem i rozmarynem. Dopraw do smaku kilkoma kropelkami soku z cytryny.

Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym - Krok 5

Krok 6

Racuszki nakładaj na rozgrzany tłuszcz stołową łyżką. Każdy placek, gdy usmaży się na złoty kolor, udekoruj kawałkiem łososia i odwróć, by usmażył się również z drugiej strony.

Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym - Krok 6

Krok 7

Gotowe racuszki skrop cytryną i podawaj z sosem jogurtowym.

Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym - Krok 7
1

Opinie o przepisie

  • Gosia  Kempiak

    Gosia Kempiak , 11.07.2017

    wygląda smakowicie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonymRacuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym

Zawartość torebki wymieszaj z wodą i odstaw na 10 minut.