Adzymka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Adzymka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

28

heart
1393 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

139 osób wydrukowało

Pobierz pdf

506 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników wyrabiamy takie ciasto, jak na pierogi.

Krok 2

Dzielimy je na 10 części i każdą z nich rozwałkowujemy na placek grubości 1 centymetra.

Krok 3

Pieczemy placki z obu stron na płycie kuchennej lub na żeliwnej patelni.

Krok 4

Podajemy na ciepło lub na zimno z masłem albo miodem.

1

Opinie o przepisie

  • Wiktoria Czyż

    Wiktoria Czyż , 04.10.2018

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Adzymka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Adzymka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Adzymka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Adzymka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Adzymka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Adzymka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Adzymka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Camembert w panierce
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej