Koktajlowe rożki z wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koktajlowe rożki z wołowiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
54 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 łyżki

8 sztuk

2 sztuki

0.5 łyżki

100 gramów

1 łyżeczka

1 opakowanie

30 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w cienkie paski. Następnie posyp przyprawą Knorr, skrop oliwą i usmaż na rozgrzanej oliwie. Oprósz przyprawami i dopraw do smaku, jeśli jest taka potrzeba. Mięso przełóż do miski.

Krok 2

Pomidory pokrój na ćwiartki i pozbądź się gniazd. Pozostały miąższ pomidora pokrój w paski.

Krok 3

Do miski z mięsem dołóż ser, pomidory oraz sałatę. Całość delikatnie wymieszaj.

Krok 4

Placki tortilli przekrój na pół. Na każdą połówkę nałóż porcję farszu i zwiń w rożek. Gotowe rożki ułóż w naczyniu żaroodpornym i zapiecz 5-8 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajlowe rożki z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajlowe rożki z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajlowe rożki z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajlowe rożki z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajlowe rożki z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajlowe rożki z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajlowe rożki z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajlowe rożki z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Jajka panierowane
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej