Tosty z krewetkami i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tosty z krewetkami i kurczakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

10 dekagramów

8 łyżek

1 łyżka

2 sztuki

4 sztuki

1 łyżka

4 sztuki

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oddziel mięso z udek i zmiksuj z ugotowanymi krewetkami.

Krok 2

Trzy cebule posiekaj, czosnek zmiażdż i dodaj wraz z kolendrą, jajkiem i sosem rybnym do mięsa. Dopraw solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Kawałki chleba dokładnie posmaruj pastą z obu stron i obtocz w ziarnach sezamowych.

Krok 4

Pokrój je w niewielkie prostokąty i smaż partiami na głębokim rozgrzanym oleju przez około 4 minut.

Krok 5

Osącz na papierowym ręczniku, ozdób pozostałą cebulą.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tosty z krewetkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tosty z krewetkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tosty z krewetkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tosty z krewetkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tosty z krewetkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tosty z krewetkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tosty z krewetkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tosty z krewetkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej