Pesto z natki pietruszki z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pesto z natki pietruszki z makaronem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

2 łyżki

2 łyżki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natkę pietruszki i bazylię umyj i drobno posiekaj. Zmiksuj z migdałami, chilli, serem, dodaj oliwę i dopraw pokruszoną Mini kostką Knorr.

Krok 2

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź i skrop oliwą.

Krok 3

Gorący makaron wymieszaj z gotowym pesto i posyp odrobiną Pecorio.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pesto z natki pietruszki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pesto z natki pietruszki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pesto z natki pietruszki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pesto z natki pietruszki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pesto z natki pietruszki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pesto z natki pietruszki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pesto z natki pietruszki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pesto z natki pietruszki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Jagodzianki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej