
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory i mozzarellę pokrój w plastry. Polędwiczki umyj, osusz i oczyść z błon. Pokrój na porcje o grubości 1,5 cm i rozbij tłuczkiem.

Krok 2
Przyprawę Knorr wymieszaj z olejem i natrzyj nią mięso.

Krok 3
Każdy plaster mięsa złóż na pół, aby powstały mniejsze kotleciki. Obsmaż je z dwóch stron

Krok 4
Na każdy plaster nałóż kawałek pomidora i sera. Między mozzarellę i pomidora możesz położyć listek świeżej bazylii. Fix Knorr wymieszaj z 200 ml wody, wlej na patelnię i przykryj. Gotuj 3 minuty, aż ser zacznie się delikatnie roztapiać.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Eskalopki z serem mozzarella
W tym przepisie ważne jest odpowiednie przygotowanie mięsa. Mięso trzeba dobrze rozbić i złożyć na pół a nawet na cztery, w zależności od wielkości plastra. Eskalopki muszą być kształtne i grube na minimum 0,5 cm, zapewni im to soczystość. Dobrym pomysłem jest dodanie kilku listków świeżej bazylii pomiędzy plasterki pomidora i sera.